Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

Helyszín: Siklós, Leader tárgyaló, Köztársaság tér 8.

Időpont: 2016. 05. 12

Tárgy: Turisztikai szakmai konzultáció

A találkozóra a Helyi Fejlesztési Stratégia tervezési munkáival kapcsolatban került sor.

A HFS tervezését koordináló munkacsoport képviseletében Szarkándi Lajos, ismertette a megjelent turisztikai szakmai vezetőkkel a program szoros kapcsolódás elemeit a térség idegenforgalmi ágazatához. Ezt követően kérte a szakmai vezetők véleményét az általuk képviselt ágazati szegmens és a térség általános idegenforgalmának kapcsolatáról, valamint a tervezési időszakban előreláthatólag érvényesülő változásokról. Kiemelte, hogy a Leader-program segítő jelleggel kívánja alátámasztani a magtelepülések törekvéseit, ebben határozott célunk a térségi desztinálódás segítése.

Mojzes Tamás (TDM-Harkány) kiemelte, hogy esetükben megtörtént a megyei-térségi TDM szervezetbe csatlakozás, ami erős külső együttműködés, helyben a tradícionálisan emlegetett három város összefogását kell megvalósítani. A szervezet által vendégekről érzéket információ, hogy nem tudják költési igényüket kielégíteni, ezért bővíteni kell a magtelepülések kínálatát minőségben és szolgáltatásokban.

Pataki Kinga (VSBE-Villány) a bormarketing stratégia épp aktuális megújulásáról beszélt. Szervezetük részéről feladat a vendégek továbbmaradásának ösztönzése. Eszközeik korlátosak, de a magas látogatottságú honlapjukon tematikus látnivaló csomagokat állítottak össze, viszont az értékesítésben mint utazási iroda nem vesznek részt.

Mojzes Tamás sajnálatos hiányként kezeli, hogy nem állnak rendelkezésre helyi termékek, ehhez kapcsolódóan a piaci látvány is szükséges lenne, szükséges lenne fejleszteni a vendégirányító táblarendszereket, kártyarendszereket. Harkány környékén, de igaz ez Siklósra is szükséges lenne több nyitott pince, de leginkább a nyitva tartás összehangolása kellene, mert gyakran egyáltalán nincs egy sem, máskor pedig túlkínálat van, ez a szervezettség növelésével oldható lenne. Térségi hiánynak érzi, hogy nincs média-küszöböt elérő rendezvényünk.

A megbeszélésen elhangzottakból összegezhető, hogy a Leader stratégiája felöleli ezeket az igényeket, a tervezett intézkedések értelmezhető segítséget nyújtanak a vázolt problémák oldásához.

A szükséges együttműködések generálásában vezető szerepet vihet a TDM és Borút egyesületei, mert pályázati alanyok tudnak lenni, a megfogalmazottak segítésére az intézkedés alkalmas.

Siklós, 2016. május 12.

                                                                                                   Szarkándi Lajos

                                                                                              munkaszervezet vezető

Fontos információk

Legfrissebb híreink