Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

Egy szép kilátót építenének még ebben az évben a borváros legmagasabb pontján, a Templom-hegyen. Az építtetők – a Baranya Megyei Önkormányzat, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága, valamint Villány önkormányzata – a nagy török hadvezér, Szulejmán seregei felett 1687-ben aratott dicsőséges győzelem, a II. Mohácsi (Harsányhegyi) csata emlékének szentelik a kilátót.

A 12 méter magas, fából készült kilátóról a korabeli esemény valamennyi színhelye látható, e mellett csodálatos panorámát nyújt a villányi borvidék egészére. Az építmény a vasútállomás közelében, természetvédelmi területen helyezkedne el, így a turisztikai séták ideális kezdő vagy záró állomása lehet. A kilátót Szatyor Győző, a Népművészet Mestere, Kós Károly-díjas faművész tervezte, a kivitelezési munkákért is ő felel.

Az augusztus 12-re tervezett avatásra a szervezők kiállítással egybekötött többnemzetiségű programot kínálnak, a rendezvényre több, a csatában érintett nemzet képviselőit is meghívtak. A beruházást helyi vállalkozások is jelentős összegekkel támogatták. A kilátó az építtetők reményei szerint nem csak emlékhely lenne, de új turisztikai látványosságként is szolgálná Villányt.

Forrás: www.bama.hu

Fontos információk

Legfrissebb híreink