Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

Tisztelt Helyi Termelők!

A VP6-19.2.1.-19-14-17 kódszámú Vidékfejlesztési Program keretén belül Villány-Siklósi Borút Egyesület sikeresen pályázott a „Villányi borvidék helyi termék védjegyrendszerének kidolgozására”. A fejlesztés a Dél-Baranya Határmenti Települések Egyesület koordinálásával és együttműködésével valósul meg.

A védjegyrendszer elsődleges célja a garantáltan magas minőséget képviselő helyi termékek kiemelése a sokaságból és megfelelő marketingkommunikációval, szakmai programmal tudatosan beépíteni azokat a térség turisztikai, gasztronómiai kínálatába.

A helyi termékek piacra jutásának támogatása valósulhat meg jelen fejlesztéssel, de ezen túl egy nagyon komoly motivációs tényező nem csak a már piacra termelők, de azok számára is, akik fontolgatják termékeik forgalmazásának lehetőségét. A védjegy szerepe természetesen a helyben előállításra kerülő tradicionális, minőségi termékek védelme, de emellett egy kiváló marketingkommunikációs eszköz is. Ráirányítja a figyelmet mind a helyi gazdasági szereplők, mind a fogyasztóink, a térségbe látogatók számára, hogy léteznek értékes helyi portékák a kommersz, tömegtermelt áruk mellett. Ezzel a helyi értékek népszerűsítéséhez dinamikusan hozzájárul, ösztönzi a helyi értékesítést és vásárlást.

A Villányi borvidék saját helyi, más, országon belüli vagy akár külföldi bemutatkozásai alkalmával szeretne lehetőséget biztosítani a jövőben a védjeggyel ellátott helyi termelőknek az események keretében történő bemutatkozásra, ahol a rendezvény jellege és a körülmények engedik, értékesítésre is. Külön honlap és térkép készül a helyi termelők népszerűsítésére, a social media felületeinken is hangsúlyt fektetünk majd a termékek megfelelő promóciójára, a borokkal történő harmonizálásuk kommunikálására.

A védjegy külön logót kap. Azok a termelők, akik elnyerik a védjegyhasználat lehetőségét, a termékeiken fel kell tűntetni a védjegymatricát az értékesítéseik során.

Jelenleg a Dr. Szabó Géza (tanszékvezető, egyetemi docens PTE TTK FFI Turizmus Tanszék) által kidolgozott minősítési rendszer finomhangolása zajlik, a szakmai tanulmány utolsó lépése a rendszer kipróbálása a gyakorlatban.

Az érintett termelőknek egy tájékoztató fórumot szervezünk 2021 október 26-án 9:30-tól a Siklósi Vár Lovagtermében, ahol minősítendő termékét már személyesen is leadhatja.

A minősítéshez kérjük 2021. október 26-ig:

-          a melléklelt minősítési adatlapot aláírva, beszkennelve a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre elküldeni szíveskedjen, valamint

-          a mintaleadás helyét és időpontját kérem a következő elérhetőségen egyeztesse:

Hendinger Zsófia
borúti menedzser
+36 70 777 0998
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A minősítés menetéről és alapfeltételeiről levelünk mellékleteként olvashat.

Tisztelettel és üdvözlettel:

Kovács Boglárka Dóra                                              Orsokics István

elnök                                                                          elnök

Villány-Siklósi Borút Egyesület                                Dél-Baranyai Határmenti Települések Egyesülete

 

Fontos információk

Legfrissebb híreink