Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

Akár már egy hónapon belül várható a GINOP programon belül a KKV szektornak szóló kombinált pályázati lehetőség megjelenése, ahol a 30% vissza nem térítendő támogatás mellett, 60%-os nulla százalékos hitelhez lehet majd jutni. A pályázat benyújtásához 10% önerőre lesz szükség, a maximálisan igénybe vehető vissza nem térítendő támogatás mértéke 75 millió Ft, a hitel maximálisan 150 millió Ft, az önerő 25 millió Ft, így a maximális teljes netto beruházáési összeg 250 millió Ft lesz várhatóan. Pályázni lehet majd turizmusfejlesztése és más szolgáltásfejlesztésre is, az eddig tapasztalt feldolgozóipari preferenciai nem várható. (A közúti teher- és áruszállítás ágazat továbbra is a nem támogatott listán lesz.)  

A KKV szektor a 2014-2020-as GINOP/VEKOP programokban 2014 óta látott már vissza nem térítendő forrású K+F-, kizárólag feldolgozóiparnak szóló eszközbeszerzést és építés célzó pályázatokat, illetve 80-90%-ot kitevő kizárólag vissza térítendő nulla százalékos hitelt tartalmazó pályázati lehetőséget is.

Most azonban egy hibrid termék várható, a 2007-2013-as időszakban ismert GOP pályázati lehetőséghez, a kombinált mkrohitelhez hasonló lehetőség fog megjelenni, amiben 30% részben vissza nem térítendő támogatáshoz is lehet jutni a 60%-os nulla százalékos hitel mellett.

A nulla százalékos kamat mellett igényelhető visszatérítendő támogatás a KKV-szektorban működő vállalkozásoknak nyújt segítséget, köztük olyanoknak is, amelyek eddig kiszorultak a finanszírozásból.

Fontos megjegyezni, hogy nem várható a 2007-2014-es időszakban megjelentekhez hasonló széles körben felhasználható általános eszközbeszerzési vagy telephelyfejlesztési pályázat, helyettük ez lesz a széles körben kínált slágerpályázat.

Mivel egy forráshiányos időszak után kifejezettsn nagy az igény a pályázatokra, elképzelhető a gyors keretkimerülés.

A kölcsönt és támogatást egyéni vállalkozó, gazdasági társaság, valamint szövetkezet formájában működő vállalkozások igényelhetik, amelyek a kölcsönszerződés megkötésekor is – akár külföldön lévő – kapcsolt- és partnervállalkozásaival összevont (konszolidált) éves beszámolója, annak hiányában a vállalkozás valamint kapcsolt- és partnervállalkozásai beszámolói és nyilvántartása alapján mikro-, kis-, vagy középvállalkozásnak minősülnek.

A kölcsön és a vissza nem térítendő támogatás elsődlegesen tárgyi eszköz beszerzésre, használt eszköz beszerzésre, immateriális javak beszerzésére, építésre (átalakítás, bővítés, felújítás), épület-kivitelezés, valamint ingatlanvásárlásra fordítható. 

Az alábbi turisztikai fejlesztési projektek is támogatásban részesülhetnek:
- szálláshely-fejlesztés;
- vendéglátóhelyek infrastruktúrájának kialakítása és fejlesztése;
- nagy vonzerejű fürdők fejlesztése;
- tematikus parkok kialakítása és fejlesztése;
- a magyar hagyományokat és a mai kor követelményeit ötvöző turisztikai fejlesztések, ideértve az orvosi szolgáltatásokon alapuló turizmus fejlesztését is;
- üzleti turisztikai szolgáltatások fejlesztése turisztikai desztináció (fogadóterület) helyszíneken.

Továbbá támogatásban részesülhetnek a nem mezőgazdasági termelő vállalkozások élelmiszeripai projektjei is.

 

Forrás: www.palyazatihirek.eu

Fontos információk

Legfrissebb híreink