Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

Tisztelt Egyesületi Tagunk!

Tisztelettel meghívom 2016. 02. 26-án (pénteken) 9:00 órakor Siklós, Köztársaság tér 8. (Siklósi Térségi Könyvtár és Ismeretközpont) Nagytermében tartandó egyesületi Közgyűlésre.

Az ülés napirendi pontjai:

  1. Alapszabály módosítása a civil tv rendelkezéseinek megfelelőség érdekében
  2. SzMSz elfogadása
  3. Tájékoztató a 2014-2020-as fejlesztési időszak előkészítéséről
  4. Helyi Fejlesztési Stratégia tervezet elfogadása

A napirendek tárgyalásához az Alapszabály tervezete, a Szervezeti és Működési Szabályzat tervezete, a Helyi Fejlesztési Stratégia tervezete és az intézkedések kivonata a dokumentumok mérete miatt elektronikusan érhető el.

(A letöltés menete:

- a böngésző sávba írja be: www.videkunkkincsei.hu, így tud belépni a kezdőoldalra

- a képernyő jobb oldalán a felhasználói névhez írja be: kozgyules

- ugyanitt a jelszóhoz írja be: dbhtesiklos, így az oldal a letöltések aloldalra ugrik

- itt a letöltés gombra kattintva töltse le a kiválasztott dokumentumot)

 

A napirendek fontosságára tekintettel kérem feltétlen megjelenését!

Határozatképtelenség esetén a Közgyűlés változatlan napirendi pontokkal 2016. 02. 26-án 10:00 perckor változatlan helyszínen újból összehívásra kerül.

Tisztelettel:

Siklós, 2016. február 17.

                                                                                               

                                                                                                          Orsokics István

                                                                                                                  elnök

                                                                                             

Melléklet:

 

1-2. ponthoz

Egyesületünk Alapszabályát a 2011. évi CLXXV. törvény rendelkezéseinek megfelelően, valamint a feladatellátása alapjait jelentő 1698/2005 EK rendelet helyébe lépő 1305/2015 EK rendelet szerintieknek megfelelően szükséges módosítani. Az Alapszabály és arra épülő Szervezeti és Működési Szabályzat módosítás tervezeteit az elnökség tárgyalta, azokat a közgyűlés elé terjeszti jóváhagyásra. A dokumentumok tervezeteit a www.videkunkkincsei.hu oldalról szíveskedjen letölteni.

3. ponthoz

Az unió 2007-2013-as fejlesztési ciklusa 2015. december 31.én lezárult, szervezetünk az IH-val kötött együttműködési megállapodásban foglalt, címbirtokossághoz kötődő feladatait teljesítette. A programzáró értékelése megtörtént, a program eredményeit bemutató kiadványok készítése folyamatban van.

A2014-2020-as fejlesztési időszak program előkészítése elkezdődött, ennek első lépéseként Egyesületünk előzetes nyilvántartásba vétele változatlan területi kiterjedéssel megtörtént.

A program címbirtokosság elnyerésével indul, melyre meghirdetett felhívásra Egyesületünk kérelmét 2015. december 18-án benyújtotta.

4. ponthoz

A munka része a fejlesztési források felhasználását megalapozó Helyi Fejlesztési Stratégia készítése, mely helyzetelemzésen és a fejlesztési igények meghatározásán alapul, ebben kerül bemutatásra az intézkedési terv, mely alapján a helyi pályázatok kiírásra kerülnek.

Társadalmi-gazdasági hátterünk markánsan kétpólusú. Feladatkörünkbe tartozó szempontok alapján törekvésünk a térség idegenforgalmi teljesítőképességéhez hozzájáruló, azt segítő helyi gazdaság erősítése. Ebben meghatározó alapokat jelentenek a változatos helyi értékeink, a javasolt fejlesztési intézkedéseken keresztül mind a civil, mind a gazdálkodó szektor aktivitása növekedik. A kulturális tevékenységek szerepvállalása (rendezvények), a szervezetek részvételi képességeinek fokozása (eszközfejlesztés), a bemutatásra is alkalmas helyszínek fejlesztése (pl. tájház) a civil szektor bevonását segíti ami a lakossági közösségi aktivitás növekedése mellett idegenforgalmi bekapcsolódást is eredményez a turisztikai magterületi törekvésekhez.

A helyi termékek bővítése több területen kap segítséget: a programkorlátok figyelembe vételével az feldolgozott élelmiszer- és kézműves termékek előállítása és piacra segítése célunk. Ezek keretében az előállítás eszközfejlesztése (üzemfejlesztés, bemutató gazdaság), piacra jutást segítő és marketing tevékenységek támogatása (piactér, védjegy), a termelést és értékesítést segítő gazdasági együttműködések támogatása (integráció).

A tervezett intézkedések várt eredménye a térség városiasodott magterületei idegenforgalmi kapacitásai kihasználását segítő szervezett desztináció kialakulása, melyben növekszik a vendégek ellátásába bevont külső helyszínek száma (szálláshelyek, szolgáltatások, látnivalók), és növekszik a vendégek ellátásában felhasznált helyi termékek mennyisége.

A dokumentum tervezetét a www.videkunkkincsei.hu oldalról szíveskedjen letölteni.

Tisztelettel:

Siklós, 2016.02.17.

                                                                                                  Orsokics István

                                                                                                         elnök

Fontos információk

Legfrissebb híreink