Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

Újból beadható kifizetési kérelmek

2011. április 1. és 31. között újra beadhatók a KIFIZETÉSI KÉRELMEK!  A kifizetési kérelem adatlapjai az alábbi linkeken érhetők  el.

Falumegújítás és -fejlesztés
Turisztikai tevékenységek ösztönzése
Vidéki örökség megőrzése
Mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése
Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtása
Integrált közösségi és szolgáltató tér kialakítása és működtetése
Vidéki gazdaság és lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások körében a kistérségi közlekedési szolgáltatások fejlesztése

A Vhr. 2010. december 20. –i módosításának hatályba lépését követően benyújtott kifizetési kérelmekre vonatkozóan:  a jogszabály előírja, hogy - az utolsó kifizetési kérelem kivételével - nem számolható el egyéb elszámolható kiadás a kifizetési kérelemmel tényleges beruházási kiadások elszámolása nélkül.  
A 2011. március 5. előtt jogerőre emelkedett támogatási határozat esetén az ügyfél a megvalósítási határidőn belül a támogatási határozattal jóváhagyott elszámolható kiadások összegének legalább 50 %-át köteles teljesíteni. 2010. december 23. után és 2011. március 5. előtt jogerőre emelkedett támogatási határozat esetén: a támogatott beruházáshoz kapcsolódó első kifizetési kérelem benyújtását a jogszabály már határidőhöz köti.  


A támogatásban részesülő ügyfél a támogatási határozat közlésétől számított 6 hónap elteltét követően megnyíló, első kifizetési kérelem benyújtására nyitva álló időszakban kifizetési kérelmet köteles benyújtani. A támogatási határozat közlésétől számított 24 hónapon belül pedig köteles legalább a támogatási döntéssel jóváhagyott támogatási összeg 50 %-ával elszámolni.  2011. március 5. után jogerőre emelkedett támogatási határozata esetén: az ügyfél a megvalósítási határidőn belül a támogatási határozattal jóváhagyott elszámolható kiadások összegének legalább 80 %-át köteles teljesíteni, illetve – a gépberuházások kivételével – köteles a támogatási határozat kézhezvételétől számított 24 hónapon belül legalább a támogatási döntéssel jóváhagyott támogatási összeg 50 %-ával elszámolni.
Kizárólag gépberuházást tartalmazó támogatási határozat tekintetében az ügyfél annak kézhezvételétől számított legfeljebb 24 hónapon belül köteles teljesíteni a jóváhagyott elszámolható kiadások összegének legalább 80 %-át. 


Amennyiben az ügyfél a rá vonatkozó fenti rendelkezések valamelyikét megsérti, úgy az MVH az aktuális kifizetési kérelmet határozattal elutasítja, a támogatási határozatot visszavonja, és az ügyfél által igénybevett támogatási összeget  visszaköveteli, továbbá az ügyfél a határozat jogerőre emelkedését követő három évig a 2007-2013-as időszakban az EMVA társfinanszírozásában megvalósuló nem terület- és állatlétszám alapú támogatásokra nem nyújthat be támogatási kérelmet, illetve a már benyújtott, de jogerős döntéssel még el nem bírált támogatási kérelmét az MVH-nak el kell utasítania.

Fontos információk

Legfrissebb híreink