Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

A Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) felhívást tesz közzé az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) címbirtokos szervezetek részére az „Év IKSZT-je” elismerés odaítélése érdekében.

Az IKSZT-k kialakítását szolgáló Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) támogatás segítségével 2014. év végére több mint 450 kistelepülésen létesültek korszerű, digitális infrastruktúrával felszerelt közösségi terek, amelyekben a címbirtokos szervezetek - az IKSZT munkatársak közreműködésével, a NAKVI által nyújtott szakmai módszertani segítséggel –valósítják meg a helyi közösséget megszólító programokat, melyek révén a vidéki települések életminőséget javító szolgáltatásai is közelebb kerültek az ott élő lakossághoz. 
A felhívásra azon IKSZT címbirtokos szervezetek pályázatait várjuk, melyek esetében az IKSZT - a kötelezően vállalt feladatok ellátása mellett – olyan tevékenységeket is felvállal, melyek révén a program céljait leginkább megvalósítva járulnak hozzá a vidék népességmegtartó erejének növeléséhez, a sokszínű, erős helyi közösség kialakításához és megújításához, valamint a mintaértékű szemléletformálás és tudásátadás megteremtéséhez.


Jelen felhívás célja közzétételének célja, hogy „jó gyakorlatként” összegyűjthessük és bemutathassuk mindazon szervezetek tevékenységét, amelyek:
- kötelező és vállalt szolgáltatásaikat példaértékűként biztosítják a helyi/térségi közösség számára;
- saját szakmai megítélésük szerint a működő IKSZT-k között a lehető legtöbbet tettek a településük / (kis)térségük közösségi fejlődéséért, az együttműködési kultúrájának elterjesztéséért;
- a támogatási jogcímet létrehozó 112/2009. (VIII.29.) FVM rendeletben megfogalmazott célok sikeres megvalósítása érdekében további innovatív szolgáltatásokat, mintaértékű kezdeményezéseket valósítanak meg, és
- a megvalósított szolgáltatás fenntarthatósága/adaptálhatósága/egyedisége mintaadó lehet más Integrált Közösségi és Szolgáltató Tereket működtető címbirtokos számára.
A felhívásra kizárólag azon IKSZT címbirtokos szervezetek jelentkezését várjuk, melyek esetében az IKSZT legalább egy teljes beszámolási időszak alatt működve fejtette ki tevékenységét, azaz 2014. július 1. előtt kezdte meg működését.

Az elektronikus benyújtási határideje: 2014. december 1., 23:59
A pályaművek elbírálásának határideje és az eredményhirdetés időpontja: 2014. december 5. 
Az elismerést elnyert szervezet képviselője 2014. december 9-én, a Vajdahunyadvárban megrendezésre kerülő IV. Vidékfejlesztők Napján veheti át – ünnepélyes keretek között – az „Év IKSZT-je” elismerést.

 

FORRÁS:http://www.ikszt.hu/hirek/felhivas-az-ev-ikszt-je-elismeres-odaitelesere.html

Fontos információk

Legfrissebb híreink