Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

Állattartó telepekhez szükséges eszközök és élelmiszeripari gépek, technológiák beszerzésére lehet pályázni 2013. december 16-án reggel 8 órától forráskimerülésig, de legkésőbb 2014. január 31-ig. A Vidékfejlesztési Minisztérium legalább 60 milliárd forintot biztosít.

A keretösszegből az állattenyésztési technológiai fejlesztésére (ÁTK) beszerzendő technológiák, gépek támogatására mintegy 35 milliárd forint, az Élelmiszeripar-feldolgozás technológiai fejlesztésére (ÉLIP) legalább 25 milliárd forint áll rendelkezésre. Mindkét célterület esetében az összeg 25 %-át kisértékű, 15 millió forint alatti gépbeszerzésre különítette el a jogalkotó.

A 116/2013. (XII.12.) VM-rendelet, és a hozzá kapcsolódó 301/2013., illetve 302/2013 IH-közlemények alapján a gazdálkodók és az élelmiszer-előállítók december 16-án reggel 8 órától január 31. 18 óráig nyújthatják be támogatási kérelmeiket az MVH elektronikus felületén. Forráskimerülés esetén az Irányító Hatóság felfüggesztheti a kérelembenyújtást.

A rendelet megjelenését minden ágazatban érdekelt részéről nagy várakozás előzte meg, hiszen a szaktárca már az ősz folyamán jelezte, hogy az év végén várhatóan ismét megnyitják ezeket a támogatási jogcímeket..

A támogatási rendelethez kapcsolódó MVH-közlemény és az IH közlemények a teljes "Gépkatalógussal" itt érhetők el:

 

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara honlapja

 

Fontos információk

Legfrissebb híreink