Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a LEADER rendezvény jogcímre benyújtott pályázatok esetében, amelybe a „Hagyományőrző, helyi identitástudatot növelő táborok támogatása” és a Helyi adottságokra épülő, akár turisztikai jelentőségű fesztiválok, rendezvények rendezésének támogatása” is beletartozik, a LEADER támogatások részletes feltételeiről szóló 76/2011. (VII. 29.) VM rendelet 12. § 4 - 7 bekezdése szerint a következőket kell figyelembe venni:

- A támogatás további feltétele, hogy az ügyfél a rendezvény helyén az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) nyújtandó vidékfejlesztési támogatásról szóló 1698/2005/EK tanácsi rendelet részletes alkalmazási szabályainak megállapításáról szóló 2006. december 15-i 1974/2006/EK rendelet VI. melléklet 3.1., valamint a 4. pontja szerinti szlogent, a LEADER HACS és az EU-logót, valamint az ÚMVP logóját (a továbbiakban együtt: arculati elemek) feltüntesse.

- Amennyiben az ügyfél a (3) bekezdésben foglalt kötelezettségének nem tesz eleget, a támogatott tevékenységre vonatkozó utolsó kifizetési kérelmének összege a támogatási határozattal jóváhagyott összeg 5%-ával csökkentésre kerül.

- Az ügyfél köteles

a) a rendezvényről az illetékes LEADER HACS-ot értesíteni, ezzel egyidejűleg a rendezvény témájának, helyszínének és időpontjának a rendezvény megvalósítási időpontját megelőző 30. napig az illetékes LEADER HACS honlapján történő közzétételéről gondoskodni, valamint

b) a meghívót és a meghirdetés dokumentációját a rendezvény időpontját megelőzően legkésőbb 30 nappal az MVH kirendeltségének, valamint az illetékes LEADER HACS-nak megküldeni.

- Az ügyfél a rendezvény megtartásáról köteles a rendezvény lezárást követően 10 napon belül írásbeli emlékeztetőt készíteni és azt megküldeni az illetékes LEADER HACS-nak, valamint a kifizetési kérelemmel együtt benyújtani az illetékes MVH kirendeltségnek. Az emlékeztető tartalmazza

a) a rendezvény helyszínét, időpontját,

b) a célcsoport megjelölését,

c) a rendezvény céljának és eredményének rövid bemutatását,

d) legalább 10 darab, a rendezvény főbb programjait és a rendezvényen elhelyezett arculati elemeket bemutató dátumozott fotót, valamint

e) az illetékes LEADER HACS-nak a rendezvényről való értesítését bizonyító dokumentumot. Amennyiben az ügyfél nem tesz eleget az (4) bekezdésben foglalt kötelezettségének, a jóváhagyott támogatás mértékét az MVH 5%-kal csökkenti. Amennyiben az ügyfél nem tesz eleget az (5) bekezdésben foglalt kötelezettségének, a kifizetési kérelem elutasításra kerül.

Felhívjuk továbbá a pályázók figyelmét arra is, hogy a fenti VM rendelet 6.§ 7. bekezdése szerint „A pályázatban szereplő projekt megvalósítása a pályázat befogadását követően a pályázó saját felelősségére kezdhető meg.”

A támogatási határozatok kiküldésének tervezett időpontja május hónap első felére várható.

Fontos információk

Legfrissebb híreink