Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

Képzőművészet

Agyagszobrász

Bóka Andrásné Varró Ildikó vagyok, egy hatgyermekes erdélyi család középső gyermeke. Óbecsén (Bácska) születtem 1943. szeptember 4.-én, mert Édesapám akkor éppen ott dolgozott, mint mozgópostás. A II. világháború végén Marosvásárhelyre költöztünk, majd 1946-ban menekültként áttelepültünk Magyarországra, Budapestre.

Bővebben...

Keramikus

Dél-Baranya sokszínű környezetében működik a múlt század elején épült parasztházból kialakított fazekasház, amit Németh Sára országosan is ismert keramikus hozott létre.

Az agyagművesség a legősibb mesterségek közé tartozik. Az ember, a föld minden táján ősidők óta agyagból edényeket formált és tűzben azokat kiégette.

Bővebben...

Szeptember 10-ig láthatták a kedves érdeklődők a vajszlói Tulipán Foltvarró Csoport kiállítását, melynek a Szociális Háló Egyesület Integrált Közösségi és Szolgáltató Tere adott otthont.

A csoport 3 éve alakult azzal a céllal, hogy egyedi, ízléses használati –és dísztárgyakat alkossanak. Minden egyes darab gondos kézimunkával készült művészi alkotás. Munkáik között található például tönkölypárna, divatos egyedi tervezésű táska, párnák, ollótartó, tűpárna stb.

Bővebben...

Hímzés

Gyerekkorom óta szeretek hímezni és kézimunkázni amit szüleimtől és nagyszüleimtől tanultam.
Jelenleg a Kisharsányi Őszirózsa Nyugdíjasklub tagja vagyok. Részt veszek az énekkar és a tánccsoport munkájában és én vezetem a helyi kézimunka szakkört. Horgolással, kötéssel hímzéssel foglalkozunk, próbálunk szalma és csuhé munkákat is megtanulni. Minden szerdán 17 órakor kezdődnek a foglalkozások, ahova minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Bővebben...

Kerámia készítő

 

Hogy is volt, mit mondjak? 

Több, mint 40 éve

beletévedtem 

egy agyagos gödörbe.

Azóta taposom, 

gyúrom, és formázom, 

szívesen csinálom.

Ne sajnáljon senki,

hisz nagyon jó dolog, 

higgyétek ezt tenni.

Bővebben...

Agyagszobrász

Rózsakerti Anita Baján született, Nemesnádudvaron volt kisgyermek, iskolás éveit Beremenden töltötte. Szülei a Beremendi Cement Művek indulásakor költöztek Beremendre. Az általános iskolát is ott kezdte és fejezte be. Szerencsére, rajz tanára Kiss Antal, vezette az agyaghoz, melynek szeretete és talentuma a Hódmezővásárhelyi Majolikás dédnagyapja hagyott örökül benne. 1985-ben Mohácson talált egy fazekas családot Molnár Józseféket és Kulutácz Mátyást, akik elvállalták a tanítását.

Bővebben...

Dr. Erdélyiné Fucskár Rózsa 1949-ben Lakócsán született. Középiskolai tanulmányai elvégzése után a Dunai Vasmű tervező irodáján dolgozott műszaki rajzolóként. A hetvenes évek végén családjával együtt elhagyta Magyarországot, és másfél évig Nyugat-Németországban, majd ezt követően húsz évet Ausztrália egyik legszebb városában Sydneyben élt.

Bővebben...

Fontos információk

Legfrissebb híreink