Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

A Jazz Appreciation Month (JAM) elnevezésű programsorozatnak köszönhetően áprilisban minden a dzsessztől hangos Amerikában. A JAM-hez kapcsolódóan a Smithsonian Intézet 2001 óta minden évben egy plakátot jelentet meg, amelyen egy kortárs képzőművész az amerikai dzsessztörténelem egy-egy kiemelkedő alakjának állít emléket.

A pécsi American Corner-nek köszönhetően e kiállítás a dzsessztől hangos Vylyan teraszra érkezik, a képek a zene ritmusára lebegnek majd a fákról...

JAZZ. BORN IN AMERICA. ENJOYED WORLDWIDE.

Az Amerikai Egyesült Államokban áprilisban minden a dzsessztől hangos. A Jazz Appreciation Month (JAM) elnevezésű programsorozatot John Edward Hasse, a Smithsonian Intézethez tartozó National Museum of American History kurátora indította el 2001-ben. Világviszonylatban ez a múzeum rendelkezik a leggazdagabb dzsessztörténeti gyűjteménnyel és programkínálattal, saját zenekara a Smithsonian Jazz Masterworks Orchestra.

A JAM rendezvénysorozatba a társadalom különböző rétegei és csoportjai kapcsolódnak be Amerika-szerte: iskolák, civil szervezetek, hobbizenészek és profik egyaránt. Több ezer városi és vidéki helyszín szervez ingyenes koncerteket, előadásokat, dzsessztörténeti vetítéseket. Nem véletlen, hogy a zenei affinitással rendelkező amerikai fiatalok a könnyűzenei és komolyzenei művek mellett előszeretettel próbálják ki magukat a dzsessz műfajában is. A JAM-hez kapcsolódóan a Smithsonian Intézet 2001 óta minden évben egy plakátot jelentet meg, amely az amerikai dzsessztörténelem egy-egy kiemelkedő alakjának állít emléket. Kiállításunkon ezeket az alkotásokat tekinthetik meg. Az illusztrációk amerikai kortárs képzőművészek munkái. A plakát kiállítás a pécsi American Corner szervezésében és az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége támogatásával jött létre. Az American Corner hálózat a világ közel 60 országában nyújt hiteles tájékoztatást az Egyesült Államok legfontosabb alapértékeiről, a világra gyakorolt kulturális hatásáról, és együttműködésre ösztönöz a befogadó ország és az Államok polgárai között kutatási, oktatási, kulturális és társadalmi kérdések tekintetében.

A magyarországi Corner hálózat tevékenységéről a következő honlapon tájékozódhat:

www.americancorner.hu

Bővebb információ:

Nagy Zsuzsa (irodavezető) e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Forrás:www.ordogkatlan.hu

Fontos információk

Legfrissebb híreink