Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

Tisztelt Pályázók!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a jogszabályok változásához igazodva elkezdődött az iratok címzésének módosítása, vagyis a cégkapura történő kézbesítés. Ahol a támogatást igénylők a meghatalmazásukon azt kérték, hogy saját maguknak kerüljenek az iratok megküldésre, azoknál nem tudjuk a meghatalmazottnak küldeni az iratokat, csak a támogatást igénylőknek.

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló törvény (2015. évi. CCXXII. törvény) szerint a gazdálkodó szervezeteknek kell bejelenteniük a Rendelkezési Nyilvántartásba az elektronikus kapcsolattartásra szolgáló hivatalos elérhetőségüket, amihez a cégkapu-regisztráció szükséges. Tehát a gazdálkodó szervezetek (Kft, Bt, Szociális Szövetkezet stb) kötelezettek a cégkapu-regisztrációra. Egyéni vállalkozó, magánszemély nem kötelezett.

A törvény értelmező rendelkezései szerint pedig gazdálkodó szervezet a polgári perrendtartásról szóló törvényben meghatározott gazdálkodó szervezet, amelybe beletartozik az egyesület, a köztestület, valamint az alapítvány. Így egyebek mellett az alapítványoknak, egyesületeknek is kötelező cégkaput regisztrálniuk, mivel a kötelezettséget megalapozó törvény értelmezésében gazdálkodó szervezetnek minősülnek.

Önkormányzatok esetében nincs cégkapu, ebben az esetben megoldottuk a KÉR (az egységes kormányzati ügyiratkezelő rendszer érkeztető rendszere) törzzsel való kapcsolódást, hogy hivatali kapus tárhelyre kapják az önkormányzatok az iratokat.

Probléma áll fenn azon szervezeteknél, akiknek nincs cégkapujuk (pl.: egyesületek, alapítványok, egyházak). Ilyen esetben a támogatást igénylők nem kaptak értesítést az adott iratról. Ebben az esetben jelezni fogjuk a támogatást igénylők részére, hogy készítsenek cégkaput, hogy ki tudjuk küldeni részükre az iratokat elektronikusan.

Szeretnénk tájékoztatni mindenkit, hogy postai úton nem küldhetünk ki iratokat.

Fontos információk

Legfrissebb híreink