Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

2017 áprilisban nyílik meg a falusi turizmus fejlesztését célzó pályázat, a pályázati felhívás már megjelent. Meglévő szálláshelyek felújítására, bővítésére, és új szálláshelyek létrehozására is lehet pályázni. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg jelentős, 35,94 milliárd forint. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: maximum 50.000.000 Ft, a támogatási intenzitás mértéke a fejlesztési helyszíntől függően: 50%, 60%, vagy 70%-os.

 

A pályázatra azok nyújthatnak be támogatási kérelmet, akik az alábbiaknak megfelelnek:

Pályázhat minden aktív mezőgazdasági termelő, aki:
- a támogatási kérelem benyújtását megelőző utolsó teljes lezárt üzleti évi - vagy amennyiben erre vonatkozóan nem rendelkezik adatokkal, az ezt megelőző teljes lezárt üzleti évi -, árbevételének legalább 50%-a mezőgazdasági tevékenységből származik;
- 2016. január 1-én mezőgazdasági termelő volt már

A támogatás összege a falusi turizmushoz, vendéglátáshoz kapcsolódó ingatlan építésére, vásárlására, bérlésére vagy fejlesztésére is fordítható, valamint a falusi turizmushoz, vendéglátáshoz kapcsolódó új gépek és berendezések vásárlására vagy lízingelésére is felhasználható.

A támogatási intenzitás mértéke 50%, de a 290/2014. (XI. 26.) Korm. rendeletre tekintettel a fejlesztés helye szerinti település(ek)re vonatkozóan az alábbiak szerint alakul:
- „kedvezményezett” járásban lévő településen: 60%-os támogatási intenzitás,
- „fejlesztendő” és „komplex programmal fejlesztendő” járásban lévő települések esetében pedig 70%-os támogatási intenzitás is elérhető.

A pályázati felhívás itt érhető el:

VP6-6.4.1-16 Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása

Fontos információk

Legfrissebb híreink