Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

Az Ormánság turisztikai lehetőségeiről és az idegenforgalmi elképzelésekről rendeztek konferenciát szakemberek és az érintett települések polgármestereinek részvételével Majláthpusztán.

A környék idegenforgalmi lehetőségeivel kapcsolatban Hegyi Zsuzsanna, a Magyar Turizmus Zrt. regionális igazgatója elmondta, hogy a kistérség adottságait tekintve mindenképpen a régió öt unikális látnivalója közé tartozhat. A Drávát Európa három legtisztább folyója közé sorolják, amely nagyon sok helyen érintetlen természeti környezettel párosul, a régióban különleges adottsága kiegészül a 200 kilométeres Három Folyó kerékpárúttal, így kifejezetten vonzóvá válhat a hazai és külföldi turisták számára egyaránt.
A megfelelő kínálat biztosítása érdekében szükséges lenne a szálláshelyek, zöldpanziók kialakítása 20-40 kilométerenként, ahol a helyben termelt élelmiszerekkel szolgálnák ki a vendégeket. A szakember elmondta, hogy a jó felszereltségű kempingeknek is van jövőjük, amelyek alkalmasak lakóautók és kisbuszok fogadására is. Elengedhetetlennek tartja a jól működő turisztikai menedzsment felállítását, amely képes a pályázati lehetőségek megfelelő hasznosítására, koordinálására is.

Forrás: Dél-Baranya Határmenti Települések Egyesülete

Fontos információk

Legfrissebb híreink