Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

A Garé határában éktelenkedő betoncsöveket eredetileg veszélyes hulladékok tárolására tervezték, de lehet, hogy bort fognak kínálni belőlük.

Több mint tíz éve éktelenkedik a település határában az a kétszáz nagyméretű betontároló, amelyet annak idején a veszélyes anyagok tárolására szállítottak ide, ám nem használtak fel. A település polgármestere, Tóth Béla kezdeményezésére pályázatot írt ki a település és a PTE Pollack Mihály Műszaki Kara a 2,6 méter átmérőjű betongyűrűk hasznosítására.

Tóth Béla elmondta, a betonelemek rontják a település összképét, ezért szeretnének megoldást találni a hasznosításra, illetve ráirányítani a közvélemény figyelmét arra, hogy a mai napig nincs megnyugtatóan megoldva a szennyeződött terület semlegesítése.

A pályázaton első díjat kapott az a megoldási javaslat, amely a Siklós-Villányi Borút állomásainak fejlesztésére hasznosítaná a betonelemeket: éjszakai pihenőket, esőbeállókat, bortrezorokat, borkínálókat alakítanának ki belőlük. Más javaslatok szerint katasztrófaszállás, esőbeálló pavilon, ciszterna, kempingekben vizesblokk, piaci eladópavilon, illetve kukatároló sziget épülhetne az elemekből.

Forrás: Dunántúli Napló

Fontos információk

Legfrissebb híreink