Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

Plusz 12 milliárd forinttal gazdálkodhatnak a LEADER-csoportok

12 milliárd forintot oszt szét az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága (ÚMVP IH) a LEADER Helyi Akciócsoportok (HACS) között. Az összeget a csoportok Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájuk (HVS) végrehajtására használhatják fel. Közlemény.

A hatóság a LEADER Program megvalósítására szánt forrást korábban a rendeletben meghatározott módon elosztotta a HACS-ok között. A teljes keretet nem merítette ki, a tartalékot a fellebbezések, további hozzájárulási igények fedezésére szánta, de a pénzt nem kötötték le. A most kiosztott támogatás ebből a megtakarításból származik.

Az akciócsoportok március 18-ig vizsgálhatták felül vidékfejlesztési stratégiájukat, aminek célja a program félidejű értékelése, megújítása, az új feladatok meghatározása volt. Jelenleg a HACS-ok a stratégia végrehajtási tervét készítik, amiben már ezzel az összeggel is számolhatnak. A forrás működési költségekre nem fordítható.

A LEADER Program a gazdasági, társadalmi és környezeti problémák helyi megoldását segíti. A közigazgatás, a vállalkozók és a civil szervezetek összefogásán alapul, akik úgynevezett Helyi Akciócsoportokba tömörülnek. Országszerte 96 közösség alakult, akik maguk dönthetnek arról, milyen fejlesztéseket kívánnak megvalósítani.

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

Fontos információk

Legfrissebb híreink