Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

Öt ötlet lehet végül befutó

Siklós kistérség – Még helyi pénzre is tettek javaslatot

Majd 23 millió forintot nyert a Siklósi Többcélú Kistérségi Társulás a „Foglalkoztatási paktum létrehozása a siklósi kistérségben” elnevezésű programjával az Európai Unió egyik pályázatán. Az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló projektben dolgozók megkezdték a pályázati ötletek kidolgozását a siklósi kistérség foglakoztatási szintjének növelése érdekében.

A kistérségben működő vállalkozások, intézmények, civil szervezetek és önkormányzatok által beküldött projektötletek közül választotta ki a paktum 13 fős irányító szervezete azt az ötöt, melyek megvalósulásától leginkább a foglalkoztatás növelését várják a kistérségben.

A kiválasztott öt ötleten is jól látszik, hogy nagyon különböző területekről érkeztek. A turisztikai témájú fejlesztések mellett a munkavállalók mobilitását segítő közösségi közlekedésfejlesztési modell kidolgozása is megvalósulhat. Erős lehet a kistérségben a szakmaválasztást segítő program, és felmerült, hogy a helyi gazdaság vállalkozások működésének fellendítését helyi pénz bevezetésével segíthetnék. Valószínűleg ez mit sem érne az ötödik pillér, a helyi termékek népszerűsítésére irányuló kezdeményezések végrehajtása nélkül. Az ötletek megvalósítási tervének kidolgozásával május végére készülhetnek el.

A koordináló csapat jó esélyt lát arra, hogy az Új Széchenyi Terv megjelenő, illetve már megjelent pályázati felhívásain sikerrel pályázhatnak a kidolgozott projektötletek, és lehetőség nyílik akár több terület hathatós együttműködésére is.

Forrás:Dél-Baranya Határmenti Települések Egyesülete

Fontos információk

Legfrissebb híreink