Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

A NAKVI helyi közösség- és vidékfejlesztő szakemberek, az újonnan létrejövő többfunkciós szolgáltató központok, illetve az IKSZT-k munkatársai részére 40 órás, akkreditált közösségi animátor képzést indít 2014 májusában.

A KÉPZÉS CÉLCSOPORTJA:

Helyi közösség- és vidékfejlesztő szakemberek, elsősorban az újonnan létrejövő többfunkciós szolgáltató központok munkatársai.

Azon többfunkciós szolgáltató központoknak, amelyek utolsó kifizetési kérelmüket 2014. május 31-ig kívánják benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal részére, a kérelem benyújtásának időpontjáig a képzés sikeres elvégzéséről tanúsítvánnyal kell rendelkezniük.

A képzés fontos célcsoportját jelentik továbbá az Integrált Közösségi és Szolgáltató Terek munkatársai. Már jelen felhívásban szeretnénk azonban tájékoztatni az IKSZT munkatársakat, hogy részükre 2014. júniusában újból meghirdetésre kerül a képzési program.

A KÉPZÉS CÉLJA:

Olyan gyakorlatorientált ismeretek átadása a közösség- és vidékfejlesztő emberek számára, amelyeknek megszerzésével alkalmazni tudják a jogszabályi előírásokat, megismerik a vidékfejlesztési támogatások rendszerét. Kapcsolatot tartanak a települések gazdasági szférájával, egyeztetnek a szakhatóságokkal, elősegítik a település saját erőforrásainak felismerését és kiegészítését külső erőforrásokkal. Részt vesznek a 2014-2020 közötti Európai Uniós programozási időszak helyi tervezési feladatainak animációjában. Képesek kapcsolatot teremteni a helyi közösségekkel, együttműködni a vidékfejlesztő és közösségfejlesztő szakemberekkel és a médiával. A megismert jogszabályi alapok alkalmazását képesek kiterjeszteni a programszervezés és a közösségfejlesztés területeire, továbbá ismereteket szereznek a közösségfejlesztés módjairól, az önszerveződés és a csoportok motivációiról.

A KÉPZÉS TARTALMA:

• Jogi és ügyviteli alapok (4 óra)
• Vidékfejlesztési ismeretek (8 óra)
• Az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér működtetésének gyakorlati ismeretei (4 óra)
• Kultúraközvetítés és közösségfejlesztés (16 óra)
• Elektronikus információs szolgáltatások (8 óra)

A képzésben résztvevő teljesítményének értékelése, a vizsgára bocsáthatóság feltételei, a vizsga szervezésének módja:

A képzés írásbeli számonkéréssel zárul, amelynek – a képzés jellegéből adódóan – része egy önálló, saját tapasztalatokra épített helyi közösségfejlesztési terv készítése, 3-5 oldal terjedelemben.

A képzés sikeres elvégzését a NAKVI által kiadott tanúsítvánnyal igazoljuk.

A képzés elvégzéséről szóló tanúsítvány kiadásának feltétele: minimum 32 órán (80 %) való megjelenés, a közösségfejlesztési terv elkészítése és a vizsga teljesítése.

A NAKVI a képzésekben résztvevőkkel felnőttképzési szerződést köt, mely tartalmazza a képzésben való részvétel részletes feltételeit.

A KÉPZÉS IDŐTARTAMA: 2014. május közepén 5 képzési napon (összesen 40 kontakt óra).

A csoport minimum 15 fő jelentkezése esetén indítható meg A képzés résztvevőinek száma korlátozott, a jelentkezések befogadása, rögzítése és feldolgozása beérkezésük sorrendjében történik.

KÉPZÉSI IDŐPONTOK: A jelentkezési időszakot követően kerülnek meghatározásra, egyeztetve a jelentkezőkkel.

KÉPZÉSI HELYSZÍNEK: A pontos helyszíneket a szervezők a jelentkezések figyelembe vételével, a későbbiekben határozzák meg. Terveink szerint előreláthatóan Budapesten zajlik majd a képzési program.

KÉPZÉS DÍJA: A képzés részvételi díja bruttó 30.000 Ft/fő, amely a résztvevők helyi és helyközi utazásának, esetlegesen felmerülő szállás és étkezés igényeinek költségét nem tartalmazza, arról a résztvevőknek egyénileg szükséges gondoskodniuk.

A képzési díj megfizetésére kizárólag átutalással van lehetőség az alábbi, Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet által vezetett fizetési számlaszámon:
 

10032000-01743276

Kérjük, hogy az átutalás közlemény rovatában az azonosításhoz mindenképpen tüntessék fel a „jelentkező nevét”, illetve az „közösségi animátor képzés díja” szövegrészt! Az átutalás teljesítésének végső határideje: 2014. április 23. (szerda)

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben a képzés díjának befizetése a megadott határidőig nem teljesül, úgy jelentkezését nem tudjuk fogadni, az elutasításra kerül.

Szeretnénk továbbá megkérni minden közösségi animátor képzésre jelentkezett hallgatót, hogy az átutalás tényéről egy megerősítő levelet szíveskedjenek eljuttatni részünkre //www [dot] ikszt [dot] hu/animator [at] nakvi [dot] hu" target="_blank" title="">Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre a számla kiállítása érdekében.

A számla kiállításához az alábbi információk feltüntetését kérjük:

- számlázási cím;
- a jelentkező IKSZT munkatárs neve;
- lakóhely szerinti település;
- az átutalás napja.

JELENTKEZÉS FELTÉTELEI:

- Érettségi bizonyítvány, amelynek hiteles másolatát a jelentkezési lappal együtt szükséges megküldeni
- Jelentkezési lap kitöltése és megküldése

A jelentkezés feltétele a részvételi díj befizetése. A határidőig beérkező valamennyi érvényes jelentkezést befogadjuk. A képzési helyszínt és az időpontokat a szervezők a jelentkezések összesítését követően határozzák meg.

A JELENTKEZÉS MÓDJA: elektronikus úton, az //www [dot] ikszt [dot] hu/animator [at] nakvi [dot] hu" target="_blank" title="">Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött e-mailben, kitöltött JELENTKEZÉSI LAP csatolásával.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2014. április 23. (szerda) 17.00 óra

További információ kérhető:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Pernekker Kitti, vidékfejlesztési referens
06-1/362-8144

Fontos információk

Legfrissebb híreink