Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

Döntés született a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, kutatásának, népszerűsítésének, megőrzésének és gondozásának támogatására kiírt pályázati felhívásra beérkezett pályázatokról.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter meghozta döntését a 2013. évi, nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, kutatásának, népszerűsítésének, megőrzésének és gondozásának támogatására kiírt pályázati felhívás nyertes pályázatairól. A meghirdetett HUNG-2013 pályázat keretén belül összesen 135 pályázó nyert vissza nem térítendő állami támogatást összesen 241 millió 373 ezer Ft összegben.

A 2013. október 1-én kiírt támogatási pályázat keretében meghirdetett 3 célterületre postai úton 427 pályázat érkezett be, melynek támogatási igénye összesen 1 milliárd 225 millió Ft volt.

A beérkezett pályázatokat formai és jogosultsági szempontból a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) vizsgálta meg. A befogadott pályázatok tartalmi értékelését a Miniszter által felkért és kinevezett szakértőkből álló Bíráló Bizottságok végezték, amelyek pályázati rangsort állítottak fel és támogatási javaslatot tettek a Hungarikum Bizottság részére.

A HUNG-2013 pályázat 3 célterülete közül a legtöbb pályázat a Hungarikumok Gyűjteményében és a Magyar Értéktárban nyilvántartott egyes nemzeti értékek és hungarikumok kollektív megismertetése, azok hazai, külhoni és nemzetközi rendezvényeken, írott és elektronikus kiadványokban történő megjelentetésére és népszerűsítésére érkezett.

A nyertes pályázatok listája, illetve a forráshiány miatt elutasításra került pályázatok listája a Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján (Pályázatok) közzétételre került.

Forrás: www.mnvh.eu

Fontos információk

Legfrissebb híreink