Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

Európában tizenegy Haraszti nevet viselő települést gyűjtöttek össze a szervezők, melyeknek találkozót szerveztek a kultúra és a gazdasági együttműködések lehetőségeinek kiaknázása érdekében. Hasonló kezdeményezésre van élő példa Horvátországban. Az első baranyai programra a horvátországi Haraszti kapott meghívást Dél-Baranyába.

Első alkalommal került sor a Haraszti napokra a Baranya megyei Egyházasharasztiban 2013. 09. 21-én a helyi közösségi parkban és művelődési házban a Dél-Baranya Határmenti Települések Egyesületének Leader programjának keretén belül. A programok délben kezdődtek, amikor fúvósok vonultak végig a településen, jelezve a fesztivál kezdetét. A délután folyamán néptánc, torna, hastánc bemutatókra, operett műsorra került sor a falu központjában lévő szabadtéri színpadnál. A délutáni kultúrműsort a horvátországi Haraszti településről érkezett vendégek bemutató programja zárta. A babgulyásos vacsorát követően a Brill Music együttes zenélt hajnalig.

A baranyai település céljai közt szerepel az Európában található Haraszti települések összefogása, találkozása, kulturális és gazdasági közös programok kidolgozása. Volt már effajta kezdeményezés az elmúlt években, amikor a 11 haraszti nevet viselő településből 7 elfogadta a meghívást és hasonló program keretében találkozott egymással a horvátországi Harasztiban. A szervezők a mostani első Haraszti Napokat követően tervezik, hogy hamarosan találkozót adnak Magyarországról Csévharaszt, Herencsény-Haraszti, Harasztifalu, Dunaharaszti, Kerekesharaszt és Koroncó-Haraszt a felvidéki Haraszti az erdélyi Harasztkerék és Harasztos települések, a horvátországi Haraszti és a délvidéki Haraszti települések képviselőinek és kulturális csoportjainak egyaránt.

 

 

Forrás: MNVH Baranya megyei referens

 

 

Fontos információk

Legfrissebb híreink