Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

2013 júniusától új személy, Vida Laura látja el a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei referensének feladatait.

A MNVH feladata a vidékfejlesztésben érdekelt összes szereplő együttműködési hálózatba szervezése, így az érintett kormányzati, önkormányzati és civil közreműködő, gazdálkodó és társadalmi szervezetek, szakmai testületek, információs és együttműködési hálózatba szervezése, tevékenységének összehangolása.

A cél: a vidék társadalmi-gazdasági fejlődése, a felzárkóztatás, valamint a támogatási források hatékony felhasználása. Nem kevésbé fontos cél továbbá a gyakorlat-orientált térségközi és nemzetközi kapcsolatok kiépítése, a magyar nemzeti érdekek és értékek európai képviselete. Az MNVH tevékenysége nyomán az Európai Vidékfejlesztési Hálózatban együttműködő 27 tagország megismerheti a magyar fejlesztési eredményeket és a hazai vidékfejlesztő közösségek is tanulhatnak külföldi mintákból. 

A referens fő feladata a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) megyei szintű képviselete. Ennek részeként információs pontot működtet, folyamatosan a tájékoztatja a megye vidékfejlesztési szereplőit a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat aktuális havi tevékenységéről, illetve a megyei sajtókapcsolatok ápolásával elősegítik annak nyilvánosságát. Kapcsolatot tart a hálózati tagokkal és aktívan hozzájárul a tagság bővüléséhez. Baranya megyében támogatja az MNVH vidékfejlesztési projektötleteinek megvalósulását, a projektötletek benyújtásához információs segítséget nyújt a lehetséges partnereknek, szúrópróbaszerűen ellenőrzi a támogatást nyert projektötletek megvalósulását, a megvalósultakról adatbázist készít és jó gyakorlatokat gyűjt. Megyei szinten továbbépíti és hálózatosítja az MNVH programjait. Intenzíven tartja a kapcsolatot a Hálózat Tanácsának megyei tagjaival, régiós szinten tanácskozásokat, szakmai megbeszéléseket tartanak. Rendszeresen részt vesz a referensek számára meghirdetett és ajánlott képzéseken, országos szakmai rendezvényeken. Megyei szinten támogatja a vidékfejlesztési tervezést, különös tekintettel a 2014–2020-as európai uniós költségvetési időszakra vonatkozólag, és elősegíti a rendezvényeken való részvételt a vidékfejlesztés szereplői számára.

Szakmai segítségért, kérem forduljon hozzám bizalommal!

MNVH Információs Pont Programiroda

7824 Egyházasharaszti, Kossuth u. 70.

Mobil: 0630/897-2999; E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

MNVH MEGYEI REFERENSEK ELÉRHETŐSÉGEI:

 

Fontos információk

Legfrissebb híreink