Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

A környék kerékpárosainak nagy örömére elkészült a Villány-Siklós közötti kerékpárút Villány-Nagyharsány közötti szakasza, amely 2013.04.20.-án került átadásra. Igaz nem az európai szabványnak megfelelő szélességben készült, hanem csak 2 m-es szélességben. 

A kerékpárút ezen szakasza végig az 5701 sz. közút északi oldalán halad. Remélhetőleg a közeljövőben elkészül a Nagyharsány-Siklós közötti szakasz is, de legalább annak Nagyharsány-Kisharsány közötti része, ekkor lehetővé válik Drávaszabolcstól nagyrészt kerékpárúton és néhány kisforgalmú útszakaszon keresztül Szajkig kerekezni. A Szajk-Lánycsók közötti útszakasz megvalósításával Mohácsig biztosított lesz a biztonságosabb kerékpáros közlekedés. Drávaszabolcsnál lehetőség van a Dráva gátján haladó Három Folyó Kerékpárútra csatlakozni, Mohácsnál pedig a Duna gátján haladó EuroVelo 6 kerékpárútra.

Addig is sokat segít a megvalósult beruházás, mivel Siklósról a 14 km-re lévő Villányba alig 3 km-t kell megtenni forgalmas közúton, arról nem is beszélve, hogy Nagyharsányból Villányba kerékpárral dolgozni járók sokkal biztonságosabban közlekedhetnek a munkahelyükre.

Az új kerékpárút szakasz szőlőültetvények között, mellett,  nagyon szép természeti környezetben létesült.

Fontos információk

Legfrissebb híreink