Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) kezdeményezésére a vidéki életmód népszerűsítéséért Vidékjáró elnevezéssel országos rendezvénysorozat indul a Húsvéti Sajtnapokkal.

A FATOSZ, valamint a kezdeményezéshez csatlakozott 15 civil szervezet és 6 stratégiai partner a vidéki Magyarország életének, komplex kínálatának bemutatását tűzte képzeletbeli zászlajára. A szervezők egyebek mellett azt szeretnék elérni, hogy a Vidékjáró programjaival növeljék a belföldi szolgáltatók vendégforgalmát, a belföldi vendégek tartózkodási idejét, a helyi és magyar termékek iránti keresletet, erősítsék a környezettudatos szemlélet elterjesztését, valamint  a tudatos vásárlói magatartást.

A Vidékjáró programjait a vidéki életmódot népszerűsítve szervezik, a tematikus napokon minden hónapban más-más téma szerepel a kínálatban. Így egyebek között lesz majd tájházak, táncházak és tanyák napja is, miként szaunázók hétvégéje és falusi ízlelő napok is. A programokat az adott időpontokban – a program közben csatlakozók számától függően – minden alkalommal az ország több településén szervezik meg.

A rendezvénysorozat kezdeteként, a KKAOSZE Magyar Sajtkészítők  Kézműves Céhe koordinálásával  2013. március 31-én és április 1-én kerül sor a Húsvéti Sajtnapokra, amelynek központi helyszíne a debreceni Nárcisz Birtok és az etyeki Ödön Major. Mellettük az ország szinte minden megyéjében kézműves sajtműhelyek várják az érdeklődőket. A sajtnapokon a látogatók megismerhetik a kézműves sajtkészítés munkafolyamatát, bepillanthatnak a műhelyek mindennapjaiba és természetesen kóstolhatnak is az ínyencségekből.

A Vidékjáró programja és a rendezvénnyel kapcsolatos információk  elérhetők az alábbi oldalakon:

Forrás: FATOSZ

Fontos információk

Legfrissebb híreink