Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

Tisztelt Partnerünk!

 

A Vidékfejlesztési Minisztérium a Helyi Közösségek LEADER - programja megvalósítására 2013 áprilisában tervezi megnyitni a fejlesztési támogatások elnyerésére kiírásra kerülő Leader-TK3 programot.

A Dél Baranya Határmenti Települések Egyesülete Leader Helyi Akciócsoport a program sikere és a támogatás felhasználására pályázatot benyújtók érdekében projektötletek benyújtására hív fel minden érdeklődőt, korábbi pályázati partnert, a fejlesztési célokhoz illeszkedő ötletek-javaslatok megfogalmazóit!

A projektötlet gyűjtés célja

Már a program meghirdetését megelőző stratégiai felülvizsgálati munkát megelőzően szeretnénk megismerni minél több olyan ötletet, amely beilleszthető a programba, függetlenül attól, hogy pályázatra jogosult vagy pályázni nem kívánó partner fogalmazza-e meg. Az ötleteket fel kívánjuk használni a helyi stratégia felülvizsgálatában, segítségével felmérni a potenciális pályázók fejlesztési céljait, egyúttal a minél eredményesebb forrásfelhasználás érdekében a pályázati kiírások lehetséges módosításaihoz.

 

A helyi LEADER - program célkitűzése

A korábbi (TK1,2) kiírásokhoz és az alapot jelentő 76/2011 VM rendelethez kapcsolódóan, azok eredményeit és tapasztalatát is felhasználva a 2013-ban meghirdetésre kerülő Leader pályázati kiírások esetében a helyi értékekhez, helyi termékkörhöz, tradícionalitáshoz való kötődés, ezen értékek megőrzésére, fenntartására, közösségi és lehetőség szerint üzleti célú hasznosítására irányuló fejlesztéseket elindítása, a fenntartási időszak alatti hálózatosodásuk segítése, ezeken keresztül a helyi gazdaság növekedéséhez való hozzájárulás .

Helyi érték:

Térségünkben (siklósi és siklósi kistérségek területe) fellelhető természeti-, táji-, építészeti örökségi-, kulturális-, néprajzi-, nemzetiségi-, gasztronómiai érték, adottság, sajátosság, hozzájuk kötődő gazdálkodási-, műemléki-, eszközhasználati-, viseleti sajátosság, hagyomány. Fenntartása, megőrzése közösségi érdekünk, segíti a kultúránk, területi identitásunk fenntartását, megőrzését.

Fejlesztések célja:

A támogatás segítségével a projekt járuljon hozzá a helyi értékeink fenntartásához, megőrzéséhez, ezeken keresztül kultúránk, területi identitásunk megőrzéséhez, segítse elő a mások általi megismerést. Lehetőség szerint teremtse meg a lehetőségét a projektben kiválasztott helyi érték közvetlen vagy közvetett üzleti hasznosításának, járuljon hozzá a térség fejlesztéspolitikai adottságainak, előnyeinek kihasználásához.

A projektötletek gyűjtésére, a lehetséges projektek beazonosítására a mellékelt adatlap kitöltése szolgál.

Kitöltésével az ötlethez tartozó legfontosabb kérdések megválaszolásra kerülnek. Ezt követően tudunk segítséget nyújtani az ötlet pályázati adatlapokon történő bemutatásához, a pályázat elkészítéséhez. Segítünk meghatározni a szükséges dokumentumok körét, a pályázni kívánt költségek alátámasztását.

Kérjük, hogy projektötlete megfogalmazásával és elküldésével segítse a térség fejlődését!

Az adatlapokat e-mailen vagy személyesen fogadjuk az alábbi elérhetőségeink bármelyikén:

Szarkándi Lajos Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szpisják Pál Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vida Balázs Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szabó Erika Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

A helyi Leader-program pályázati struktúrája:

 

Fontos információk

Legfrissebb híreink