Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

Az Új Széchenyi Terv most megjelent pályázatával Integrált Közösségi és Szolgáltató Terek (IKSZT-k) is támogatást kaphatnak közművelődési és közösségi szolgáltatások bevezetésére, fejlesztésekre.

Megjelent a Társadalmi Megújulás Operatív Program 3.2.3.B-12/1 jelű „Építő közösségek” - B) A korszerű, többfunkciós (multifunkcionális) közművelődési fejlesztéseket szolgáló közösségi programok, együttműködések, új tanulási formák kialakulásának elősegítése” pályázata. A kiírás célja a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program és az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból társfinanszírozott vidékfejlesztési program részeként támogatott vagy létrejövő többfunkciós közművelődési intézmények (IKSZT-k, Agórák, Agóra Pólusok) szolgáltatási körének bővítése. Ennek érdekében a pályázati lehetőség egymilliárd forintnyi támogatást nyújt az intézmények helyi társadalomba történő beágyazódását, széleskörű használatát szolgáló programokhoz, közművelődési, könyvtári fejlesztésekhez, egyéb közösségi, nem és informális tanulási alkalmakhoz, szolgáltatás-fejlesztésekhez.

Az IKSZT-k az alábbi tevékenységekre pályázhatnak 3-5 millió forint értékben:

  • közművelődési és közösségi programok és tevékenységek szervezése;
  • olvasási, információkeresési és digitális kompetenciák fejlesztése, könyvtári szolgáltatások népszerűsítése, és közösségfejlesztő könyvtári programok szervezése;
  • a munkatársak szakmai tevékenységekkel kapcsolatos akkreditált képzéseken való részvétele.

A pályázatok 2013. január 14-től 2013. február 18-ig nyújthatóak be.

Forrás: NFÜ

Fontos információk

Legfrissebb híreink