Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

2010. 10. 27-én Sellyén és 11. 09-én Siklóson a DBHTE fórumokat tartott az akcióterület újonnan megválasztott polgármesterei számára.

A Dél Baranya Határmenti települések HACS működési területén lévő 88 település közül 29 helyen változott meg a települést irányító polgármester személye.

A változás jelentős arányú, mert az összes település arányában 33%-ot tesz ki. Mivel körzetünk bővelkedik az aprótelepülésekben, az érintett lakosság arányában ez kisebb, a népesség 28-át jelenti.

Súlya ugyanakkor azért fontos, mert a vidéki településeket segítő EMVA-III. tengely és a Leader pályázatai minden települést azonos eséllyel támogatnak. A fejlesztési ág adta lehetőségek, de a vezetővé válásukat megelőző időszakban elért eredmények megismerése fontos a program és az új vezetők számára is.

Az egyesület vezetése és munkaszervezete mindkét kistérségben fórumra hívta az új településvezetőket, ahol az NFÜ kistérségi koordinátorokkal bemutatták tevékenységi területüket, e mellett azokat az alapismereteket is érintették, amelyek szükségesek a támogatási rendszerek megismeréséhez.

A megrendezett fórumok természetesen csak az első lépés a szükséges ismeretek átadásához. Készséggel állunk mindenki számára rendelkezésre az általános ismeretek bővítésében, de az egyéni kérdéseket is megválaszoljuk. Segítünk a megnyert kérelmek megvalósításának menedzselésében, az új fejlesztési szándékok előkészítésében.

Fontos információk

Legfrissebb híreink