Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

Az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatóságának 91/2012. (VIII. 1.) közleménye a Gépkatalógus frissítése során technikai okból létrehozott új gépváltozatokról
A Gépkatalógus 2012. júliusi frissítése során a nyolc karakterből álló gépkód első négy számjegyével azonosított egyes gépváltozatok beteltek, ezért technikai okból új gépváltozat kódok kerültek kiosztásra a szakmailag ugyanezen (betelt) gépváltozathoz tartozó további gépek felvétele céljából az alábbi megfeleltetési táblázat szerint.


Betelt gépváltozat              Új gépváltozat
      2061                                  2062
      3123                                  3125
      3212                                  3218
      3911                                  3915
      5111                                  5113
      6324                                 6325
A támogatási határozattal jóváhagyott gép/berendezés módosításának a 23/2007. (IV.17.) FVM rendelet (továbbiakban: Vhr.) 29.§ (11) bekezdésében előírt feltételei között szerepel, hogy kizárólag olyan gépek számolhatók el a kifizetési kérelemben, amelynek gépváltozata (a nyolc karakterből álló gépkód első négy számjegyét tartalmazó számsor) megegyezik az adott tétel esetében a támogatási határozatban jóváhagyott gép gépváltozatával.
A fent felsorolt új gépváltozathoz tartozó gépeket/berendezéseket nem tartalmazták a korábban hatályos Gépkatalógus-verziók, illetve az egyes jogcímek keretében támogatható gépeket/berendezéseket tartalmazó korábbi IH közlemények és kiegészítéseik, így ezen gépváltozatba tartozó gépek/berendezések támogatási határozattal sem kerülhettek jóváhagyásra.
Tekintettel azonban arra, hogy a fenti új gépváltozatok létrehozására azért volt szükség, mert az adott gépváltozat esetében a kiosztható gépkódok felhasználásra kerültek, így az új gépváltozatban folytatódik a gépkódok kiadása. Amennyiben az ügyfél részére a támogatási határozattal a betelt gépváltozatba tartozó gép/berendezés került jóváhagyásra, abban az esetben azt az ügyfél a fenti megfeleltetési táblázat szerinti új gépváltozatba tartozó gépekre/berendezésekre is módosíthatja, amennyiben a gépmódosítás az egyenértékűség további feltételeinek is megfelel.


Budapest, 2012. augusztus 1.


Búsi Lajos
IH vezető

Fontos információk

Legfrissebb híreink