Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

Az eseményen a DDC Zöld Megoldás pályázatának segítségével megvalósult legújabb környezettudatos fejlesztéseket ismerhették meg az érdeklődők.

Szarkándi János, a Duna-Dráva Cement Kft. elnök-vezérigazgatója és Orsokics István beremendi polgármester jelenlétében projektbemutató rendezvényre került sor szerdán délután Beremenden.

A beremendi és váci cementgyárat működtető Duna-Dráva Cement Kft. 2011-ben indította útjára a DDC Zöld Megoldás-pályázatot a siklósi és váci kistérségekben. A mindkét régióban 3 millió forint összdíjazású, környezetvédelmi célú fejlesztéseket támogató pályázaton 1,5 millió forintos támogatást nyert el az Együtt Beremendért Alapítvány, amelyet szelektív hulladékgyűjtő-szigetek kiépítésére és a környezet parkosítására fordítanak a település oktatási intézményeiben.

Az alapítvány célja az volt, hogy a helyi intézmények és így a diákok lehetőséget kapjanak a környezettudatos életmódra, élhetőbb, zöldebb környezetet varázsolva a lakóhelyük közvetlen közelébe. Ezért számos fa és díszcserje kiültetésével parkosították az általános iskola udvarát, valamint kialakították a szelektív hulladékgyűjtő pontot. A programot a szülők és a gyerekek is segítették.

Forrás: www.sikloshirado.hu

Fontos információk

Legfrissebb híreink