Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

A 2012. április 28.-án megtartott rendezvény célja a helyi élelmiszerek és helyben előállított javak (kézműves termékek, használati tárgyak), szolgáltatások, valamint a hagyományőrző és civil szervezetek népszerűsítése volt. A múlt évben az egyesület munkaszervezete már elkezdte a helyi termékkínálat feltérképezését, majd összeállította a térség településein előállított termékek listáját, amely most nagy segítségünkre volt.  A másik cél a térség kulturális sokszínűség előnyeinek kihasználása, és bemutatása volt. A kulturális, és hagyományőrző szervezetek a rendezvény teljes időtartama alatt koordinált fellépési lehetőséget kaptak: 10 kulturális és 5 hagyományőrző csoport vállalta a fellépést, amelyek között találhatók: ormánsági, német, horvát, roma néptánc és ének előadás, hagyományőrző íjász, lovas, csikós és huszár bemutató. A rendezvény keretében a helyi kistermelőknek és kézműveseknek lehetőséget biztosítottunk arra, hogy önmagukat és termékeiket bemutathassák, kínálhassák.


Az idelátogató közönségnek pedig lehetőséget kínálunk a helyi termékek megtekintésére, kóstolására, megvásárlására. Az üzleti céllal érkezők (a térség szállodáinak tulajdonosai, falusi turizmussal foglakozók, boltsarok kialakítók, árusító pavilont létrehozók) számára külön helyiséget biztosítottunk arra, hogy a bemutatkozókkal egyedi üzleti kapcsolatok születhessenek.
A rendezvény megalapozta a LEADER HACS közeljövőben bevezetésre kerülő védjegy rendszerének bevezetését és elterjesztését, valamint a helyi termékek, szolgáltatások piaci pozíciójának növelését.
A helyi gazdaság szerveződésének egy fontos állomása volt a Harkány – Terehegyen megrendezett promóciós vásár.


Forrás: Dél – Baranya Határmenti Települések Egyesülete

 

Fontos információk

Legfrissebb híreink