Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

„Nekik sikerült” címmel jelent meg az a kiadvány, amely a Dél-Baranya Határmenti Települések Egyesületének működési területén az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) segítségével elért sikereket, megvalósult fejlesztéseket mutatja be. A hétéves EMVA - társfinanszírozású magyarországi program negyedik évéig tartó összegzésben már látszódnak az elért eredmények.


A program III. tengelyének fő célja az életminőség javítása a vidéki területeken. A falumegújítás és a vidéki örökség védelme esetében a kiindulási pont azonos: mindkét esetben az a cél, hogy szebbé, barátságosabbá, élhetőbbé varázsolják a kistelepüléseket, mindenekelőtt azok központját és a helyiek számára fontos tereket, épületeket. A kiadvány az e két célterületen belül megvalósuló fejlesztéseket mutatja be.


Ezek a források sok éve halogatott infrastrukturális problémákat oldottak meg, például támogatást lehetett nyerni a polgármesteri hivatalok vagy éppen olyan épületek felújítására, amelyek közösségi rendezvényeknek adhatnak helyszínt. Talán az egyik legnépszerűbb projekttéma a falumegújítás kategóriájában a játszóterek létesítése vagy átépítése, parkok és sétányok kialakítása volt. A vidéki örökség védelmére meghirdetett célterületen belül megvalósult projektek a kulturális örökség részét képező ingatlanhoz kapcsolódtak. Azok a beruházások sorolhatók ide, amelyek esetében műemléki védettséget élvező épület „újjávarázsolása”, felújítása volt a cél, mint például a térség templomai, parókiái, települések köztéri emlékművei, legyen szó helyi vagy országos védettségről.

 

Fontos információk

Legfrissebb híreink