Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

Horvát partneriskolával pályáztak együtt a villányiak

A projekt címe: Gyümölcsipari oktatás és szakképzés fejlesztése határon átnyúló együttműködés keretein belül.

Az elnyert összeg: 184 830,40 €

A villányi Teleki Szakképző Iskola 1946 óta tölt be fontos szerepet Baranya és a régió mezőgazdasági és élelmiszeripari szakképzésében, a fenntartó Vidékfejlesztési Minisztérium iskolahálózatának egyik meghatározó tagja.

Baloghné Szacsuri Ida igazgató szerint az intézmény most nagy lehetőség előtt áll, mert a horvát orahovocai Stjepan Ivsic Szakközépiskolával közösen a „Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 projekt” keretében egy EU által támogatott pályázatot nyert el.

A projekt keretében a szakképzés fejlesztésére irányuló programok valósulnak meg: tananyagfejlesztés, diákok cseregyakorlata, tanárok tapasztalatcseréje. A projekt fontos része a szakmai gyakorlati képzés színvonalát emelő eszközfejlesztés, melynek keretében a horvát iskola tanpincét, borász szaktantermet épít, a villányi iskola pedig pálinkafőző berendezést szerez be, amellyel lehetőség nyílik arra, hogy egy új szakképesítés, a gyümölcspálinka –gyártó is bekerüljön az iskola képzési kínálatába – mondta az igazgató asszony.

A nyitókonferenciát szeptember 20.-án rendezték meg a villányi Wunderlich Pincészetben. Itt bemutatták a projekt fő elemeit, a résztvevő iskolákat és szakmai előadásokat hallhattak az érdeklődők. Vértes Tibor az Agárdi Pálinkafőzde ügyvezetője a gyümölcspálinka-gyártásról, Szederkényi Ferenc, az iskola nyugalmazott igazgatója pedig Magyarország borászatáról tartott előadást.

Forrás: Dunántúli Napló

Fontos információk

Legfrissebb híreink