Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

Hamarosan megkezdődik a három évvel ezelőtt bezárt sellyei hulladéklerakó rekultiválása a Mecsek–Dráva Hulladékgazdálkodási Program keretében, amelyhez százszázalékos pályázati támogatás is párosul.

Mint Nagy Attila, a kistérségi tanács elnöke elmondta, Sellye a jövőben is vezető szerepet tölt majd be a térség hulladékgazdálkodásában, mert a program részeként itt épül majd meg a környék lakosságát kiszolgáló kistérségi hulladékudvar, illetve ezzel párhuzamosan hét gyűjtőszigetet is kialakítanak a projekt főszervezőjével, a Biokom Kft.-vel együttműködve. A program keretében házi komposztálóedényeket is igényelhetnek majd a lakók, ezek alkalmazásával is csökkentve a keletkező szerves hulladékot.

A hulladékudvarokban a szelektíven gyűjthető anyagok (papír, fém, műanyag, zöldhulladék egyebek), a nagyméretű hulladékok (bútor, lom) háztartási készülékek és veszélyes hulladékok helyezhetők el a lakosság számára díjmentesen. A Sellyei kistérség településeiről a szelektíven gyűjtött hulladékot a kökényi válogatóműbe szállítják majd, ahol az anyagok ipari előkészítését végzik majd. A bekerülő hulladékot az ipar igényeinek megfelelően különböző frakciókra válogatják, majd a fajtiszta anyagokból bálákat készítenek.

Forrás: www.bama.hu

Fontos információk

Legfrissebb híreink