Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

Természet és hagyomány találkozása

Ős-Dráva Látogatóközpont

Az Ormánság területén, Szaporca település közelében elhelyezkedő Ős - Dráva Látogatóközpont a Duna-Dráva Nemzeti Park területe és a Dráva folyó bemutatása mellett nagy hangsúlyt fektet az ormánsági élet, a tradicionális gazdálkodási formák, a hagyományok nagyközönséggel való megismertetésére, valamint a természetvédelmi, gazdálkodási, tájhasználati problémákra való figyelemfelkeltésre.

Bővebben...

A Vajszló központjában található Lázár Vendégház három apartmannal összesen 10 fő elszállásolását tudja biztosítani. A szobák századelőt idéző régi bútorokkal berendezettek, fagerendás, deszkamennyezetes kivitelezésűek. Zavartalan pihenést, szórakozást a zárt udvarban felépített filagória, hintaágy, valamint gyermek medence biztosítja. Az udvarban szőlőlugas, kétszáz éves prés régi szőlőművelési - szüreti eszközökkel díszítve várja az iddogálni szándékozókat. A vendégházhoz egy helytörténeti kiállítás tartozik, mely bemutatja a múlt század első feléből származó használati és dísztárgyakat, eszközöket, népviseletet. Külön felületen jelennek meg a hagyományos ormánsági lovasélethez kötődő tárgyi emlékek.

Információ:

7838 Vajszló, Kossuth Lajos utca 46.

Lázár István
Tel.: +36 30/915 62 91; Fax: +36 73/485 116
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Babarcszőlős a Villányi –hegység nyugati nyúlványának északi lábánál helyezkedik el.

Első írásos említése a 1332-es pápai tizedlajstromban található, Popruzeuleuse néven. Bár a török hódoltság idején valószínűsíthetően végig lakott volt, feljegyzések csak a 18. századtól találhatóak róla. A feljegyzések szerint egykor a Babarczy család birtoka volt. A XX. századig csak magyarok laktak itt, ekkor költöztek be az első német nemzetiségű családok, akik a falu 1740-es évekből származó harangját magukkal hozták.

Régi, középkori temploma mára elpusztult, helyén egy kereszt áll. 1911-ben épült haranglábja, amelyhez 1993-ban megkapó és egyedi külsejű római katolikus kápolnát építettek.

Bővebben...

Fontos információk

Legfrissebb híreink