Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

A 20 éves egyesület német nemzetiségi hagyományokat ápoló, továbbörökítő csoportokból áll, mint: a gyermek és a több generációs felnőtt tánccsoport, ifjúsági fúvószenekar, valamint a "Szorgos Kezek" kézműves csoport. Az évente több fellépés, szereplés szoros programot, igényes munkát követel a tagoktól és oktatóktól egyaránt, így fontos számukra, hogy a már kevéssé fellelhető sváb motívumokat, zenét, táncokat, kultúrát gyakorolhatják, továbbörökíthetik, benne élhetnek. Heti egy-egy alkalommal, több órát gyakorolva készülnek, tanítják újoncaikat. Fontos megemlíteni, hogy büszkeségük az is, főiskola, házasság, családalapítás után is visszajárnak táncolni! Évente egy alkalommal két hétre napközis, továbbképző tábort is szerveznek helyben, melyet már regionálisan is meghirdettek. Karvezető, zenepedagógus: Koch Ivett

Bővebben...

A biseri Drave együttes 1993-ban alakult a drávasztárai Általános Iskolában. Azóta folyamatosan működik, összesen több mint száz zenész vett részt a munkájában.

A zenekar rendszeresen fellép a drávamenti falvakban rendezett ünnepségeken, ezenkívül vendégszerepelt már Zala és Bács-Kiskun megyében, Budapesten valamint Horvátország több településén.

Bővebben...

A club 1998-ban alakult 32 fővel, azzal a szándékkal, hogy a Siklós térségében lóval, lovassporttal, lovas turizmussal, valamint lovas hagyományokkal foglalkozni szándékozókat egyesületbe gyűjtse, tevékenységüket szervezett formában segítse.

1999-ben az egyesület kialakította szakosztályait:

Díjugrató szakosztály

Fogathajtó szakosztály

Túra szakosztály

Póni szakosztály

Huszár katonai hagyományőrző szakosztály

Bővebben...

A Siklósi Sárkányos Lovagrend -, mint bajvívószakosztály- a Siklósi Hagyományőrző Egyesület keretein belül alakult 2008-ban.

A lovagrend célja és feladata a magyarországi, illetve európai hadi-, történelmi hagyományok őrzése, ápolása, ennek kapcsán történelmi találkozók szervezése, azokon való részvétel, valamint az ifjúság nevelése a történelem szeretetére. Fontosnak tartjuk a hagyományok kutatását, ápolását, mindazon fegyverekkel, eszközökkel történő tanulást, gyakorlást, amit eleink használtak.

Bővebben...

A Siklósi Hagyományőrző Egyesület  2009. 07. 15-én alakult egy bajvívó és egy lovas szakosztállyal.
A lovas szakosztály az 1848/49 es szabadságharc  korabeli huszár hagyományok ápolására jött létre illetve ezen belül  még egy  másik elemmel bővült, ami a trükk lovaglás.

Bővebben...

Az egyesület létrehozásának az volt célja, hogy mindenki számára elérhető közelségbe kerüljön a lovaglás lehetősége. A szervezet megalakulásával a célok eléréséhez szükséges társadalmi és anyagi feltételeket kívánta megteremteni.

Bővebben...

Feketegyöngy táncegyüttes

Az egyesületünk azért alakult meg, hogy ösztönözze a cigány ifjúságot jogaik gyakorlására,
anyanyelvük ápolására és kultúrájuk fejlesztésére. Célunk a lakosság kötődésének, a tájértés közösségükért érzett felelősségének erősítése, a helyi együttműködés fokozása.

Az egyesület 2008 óta működtet egy tánccsoportot, Feketegyöngy táncegyüttes néven.

Bővebben...

A Villányi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület 1995 áprilisában alakult a Villányi Német Önkormányzat kezdeményezésére, 14 alapító taggal, azzal a céllal, hogy német őseik zene-dal-tánckincsét őrizzék, ápolják és átadják a felnövekvő nemzedéknek. Ma 130-an tevékenykednek ezen a három területen, óvodás korútól a nyugdíjasokig. Közel 80 általános iskolás és 30 középiskolás, egyetemista korú fiatalnak nyújt lehetőséget, hogy szabadidejét értelmesen, hasznosan tölthesse.

Bővebben...

Kanizsai Dorottya Fúvószenekar

A zenekar 1964-ben alakult Mester József vezetésével. Tagsága a város és a környező falvak fiatal amatőr zenészeiből, a siklósi Zeneiskola tanáraiból és növendékeiből tevődik össze, jelenlegi létszáma meghaladja az 50 főt.

Bővebben...

A beremendi Pedagógus Kamarakórus 15 évvel ezelőtt alakult Tekauer Aranka vezetésével. A névválasztás is mutatja, hogy a tagok főként pedagógusok, énekelni szerető tanárok és óvónők.

Az együttes repertoárja széles skálán mozog: a régi korok mestereitől a modernebb kórusművekig sokféle műfajból válogatunk.

Bővebben...

További cikkeink...

  1. Siklósi Tenkes Vegyeskar

Fontos információk

Legfrissebb híreink