Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

A levendula ültetvények látványa és az ahhoz kapcsolódó provence-i hangulat mindig hatással volt rám.

Ez ihletett a kezdő lépések megtételére és ösztönöz a további tervek valóra váltásában. Így került 2011-ben telepítésre egy kisebb francia-levendula ültetvény Siklós hegyi lankáin.

Mindig is törekedtem az egészséges életmódra, így a gyógynövények, illóolajok használatára.

Bővebben...

2008-ban hobbiként indult méhészetem mára kinőtte magát kistermelői családfenntartó méhészetté. Érdekünk, hogy a fogyasztók, akik tőlünk vásárolnak mézet, méhészeti terméket maximálisan meg legyenek elégedve kínálatunk minőségével. Egyedi domborzatunknak köszönhetően ebben az ágazatban a környék legkiválóbb fajtamézeivel büszkélkedhetünk. Kizárólag antibiotikumot tartalmazó gyógyszerek nélkül erőteljes méhcsaládok tudják az igazi minőségi mézet előállítani. Nekünk ez az irányelvünk.

Bővebben...

Családi méhészetünket 9 éve indítottuk. Vajszló környéki telephelyeinkről a tavasz beköszöntével kezdjük meg az intenzív vándorlást. Dunántúl és Nyugat-Magyarország területén 8-10 virágzó méhlegelőt látogatunk meg. Ennek köszönhetően tudunk kínálni fogyasztóinknak 8-10 féle mézet (akác, hárs, gesztenye, repce, facélia, napraforgó, medvehagyma, vegyes, édes mézharmat, aranyvessző), melyet kg-os és 0,5 kg-os szabvány mézesüvegben forgalmazunk.

Bővebben...

Kistermelő

Családunk évtizedek óta foglalkozik szőlőműveléssel, borkészítéssel. A borok mellett bővítettük kínálatunkat egy új termékkel, mely jó minőségű borból készítünk. A bort édesítjük és fűszerekkel ízesítjük, majd sűrítjük, melynek köszönhetően zselés állagú terméket kapunk. Lekvárjaink fehér, rosé és vörösborból készülnek. Ezeket a borokat családunk termeszti, melyek a világhírnévnek örvendő villányi borvidékről származnak.

Bővebben...

Kistermelő

Boda Mihálynak hívnak. 10 éve foglakozom füstöltáru előállításával.Kovácshidán saját háztáji nevelésből származó sertésekből készítem az általam árusított termékeket, mint a füstölt szalonna, sonka, kolbász, szalámi.

Bővebben...

Nagypálné Hellényi Katalin, a Rozmaring Fűszerkert alapítója, elkötelezett híve a természetes, egészséges életmódnak, vegyszermentes termesztésnek. Fűszerkertje a Tenkes-hegy déli lankáján fekvő völgyben található. A völgy védettsége, a föld jó minősége, a sok napsütés adott, hogy a mediterrán növények, mint a rozmaring, zsálya, kakukkfű jól érezzék magukat, egész nyáron illatos, aromás termést hozzanak. A növények begyűjtését kézzel végzik, gondosan válogatva az ép és egészséges szár-, levél-, virágrészeket, hagyományosan, természetes szellőzésű padláson szárítva. A termesztett növények sorát kiegészítik olyan környékbeli erdőben és a tisztásokon vadon termő gyűjtött, teának való gyógynövényekkel: mint a csalán vagy bodzavirág.

Bővebben...

Az Olajütő Szociális Szövetkezet 2009-ben alakult az Országos Foglalkoztatási Alapítvány által kiírt Szövetkezz 2007 pályázat segítségével, azzal a céllal, hogy Magyarország egyik leghátrányosabb térségében az Ormánságban segítsen az embereknek munkalehetőséget, és megélhetést teremteni.

Eredeti cél a tökmagolaj előállítása volt, melyet később kiegészítettek a hidegen sajtolt napraforgó olaj előállításával is. A termeléshez szükséges alapanyagot szintén helyben állítják elő ezzel is munkalehetőséget, és megélhetést biztosítva a helyben lakók számára.

Bővebben...

A magas nyárfák sorát, majd a kisebb nagyobb gyümölcsfákat és bokrokat körülölelő tiszta vizű tó által alkotott félszigeten terül el a Báthori méhészet.
Immáron ötödik generáció által művelt szívvel és lélekkel dolgozó, működő vándor méhészet az övék.

Bővebben...

Fontos információk

Legfrissebb híreink